onsdag 12 september 2012

Vive la France!

Hej! 
Måste säga att det är fantastiskt roligt att så många läser bloggen var dag även fast inläggen inte kommer så ofta. Igår lämnades syskonen och Sandra av på flygplatsen så nu är det vi tre gamlingar kvar - mamma, pappa och jag! Pappa åker hem på tisdag och mamma på fredag. 

I lägenheten finns inget internet därför lyser blogginläggen med sin frånvaro... Den 24 sept flyttar jag till en lägenhet i centrala Nice sen en vecka senare får jag komma in i "min" på 26 Rue Meyerbeer. Två gator närmare stora torget än den första!

Vi har haft en underbar vecka här nere :) Vädret är fantastiskt, knappt kofta på kvällarna - absolut inte byxor, upplevt byar, landskap, sjöar, hav, marknader, vinprovning på slott, mammas 50års dag ja hur mycket som helst!











Nu dör batteriet. Vi hörs snart igen :) 

tisdag 4 september 2012

Dagen med det stora D:t

Har haft så mycket att göra de senaste dagarna att allt vad datorer heter inte har hunnits med.. Direkt efter stängning i lördags förvandlades Smultris till festlokal! Mamma fyller 50 år sen 7 september och hade sin fest i lördags :) 

 
 
Adam stod för maten som var riktigt god! 
 Fick mycket hjälp av mammas bror Urban som jobbat som kock i många år men nu slutat. Här berättar han hur noga det är att vara ren, när han jobbade på en restaurang i London fick man inte jobba om man hade ett uns av något under naglarna... Bra att hålla fram och låta dem bli granskade av bossen!
 Uppträdande med egen skriven text som sjöngs av fruarna till dessa snyggingar, inte så svårt att gissa vem de föreställer!?
Jag hade på mig en klänning från Nelly, tyvärr vet jag inte märket. 
Smycke för att täcka tofsten, köpte tre olika på samma gång - älskar alla! Från H&M.
Vi kom hem strax innan 5 på morgonen efter att ha dansat fötterna ömma! Riktigt roligt var det :) Det är kul nu när alla vi barn blivit äldre och är med på ett annat sätt, både i familjen, släkten och vänner. 

Ja det var lördagen, på söndagen måste jag säga att man kanske var lite småtrött. Jag fick fick hjälp med att bära upp kartonger och åkte sen ut till Smultris där jag avslutade en present till en kompis som tog miljoner timmar :)

Idag åker jag. 
Om några timmar sitter jag på planet mot Nice och en väldigt spännande resa! Vi får se vad som händer, kanske kommer jag hem om ett år, kanske ett halv år eller ja redan om två månader... Allt jag vet är att det ska bli fantastiskt roligt och det värsta som kan hända är att jag inte hittar ett jobb och återvänder hem, vilket inte känns så farligt! Nej här ska nötas franska tills ögon, öron och stämband strejkar ;) Praktik plats till våren är målet!!! Iaf i dagsläget.. 

Man kan ju då fråga sig vad som händer med bloggen, med allt bakande? Jag kommer blogga så mycket jag hinner så den som vill är välkommen att hänga med på min resa. Gör jag inte det säger kanske mormor och morfar upp kontakten med mig så jag lovar att ni får hänga med ;) 

Bakandet då? No idea om jag ska vara ärlig, vem vet jag kanske får jobb på ett bageri?! Ja vi får se :) Har iaf några smaskiga recept kvar att bjuda på! 

Ni kommer ihåg muffinsarna jag gjorde med päron och kardemumma som jag sa var så goda? Här är resultatet, recept kommer en annan dag. Jag gjorde dem till Happy Cupcakes! Fick en hel väska full med olika strössel från Karen, ni kommer ihåg mamman i familjen i USA. Helt underbart snäll var hon och kom en dag hem och sa att hon tänkte på mig när hon såg den och köpte den till mig :) 


Woooooopppppaaaa nu börjar mitt hittils största äventyr! 
Puss på er alla