måndag 16 juli 2012

Lyxiga brownies med vitchoklad och jordgubbar

Hur många gillar choklad? Brownies? 
Jag är en bigtimesucker! Tycket bäst om mjölkchoklad. I helgen berättade Amanda att enligt en ny undersökning hon läst lever människor som äter lite choklad om dagen längre än de som inte gör det och att de även mår bättre meeeeen bara om man äter med hög kakaohalt :( Men att baka på mörk choklad är riktigt smaskigt, så gör de här och lev längre!!


 Här kommer alltså ett recept på goda brownies. Nästa gång kommer jag ha dem lite kortare tid i ugnen så de blir ännu kladdigare!

st vaniljstång
400 g mörk choklad av god kvalitet 
400 g smör 
st ägg 
dl muscovadosocker, ljust 
dl strösocker 
dl vetemjöl 
tsk bakpulver 
krm salt 
Vit choklad, till garnering 

1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
2. Dela den mörka chokladen i bitar i förpackningen (så slipper du alla smulor).
3. Smält smöret, lägg i vaniljfröna och chokladen tills den smälter.
4. Vispa ägg, muscovado- och strösocker riktigt luftigt i en bunke.
5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner chokladsmöret och de torra ingredienserna i äggvispet och rör med lätt hand till en jämn smet.
6. Lägg bakplåtspapper i en långpanna som är cirka 30x40 cm. Fördela smeten jämnt i formen.
7. Grädda mit i ugnen i cirka 12-15 minuter på 175 grader.
8. Den ska vara "tungt gungig", inte alls genomgräddad.
9. Låt svalna helt.
10. Smält den vita chokladen. Låt den svalna något så blir det lättare att spritsa. 
11.  Klipp ett liiiitet hål på en vanlig fryspåse och spritsa chokladen över kakan.

Smaska på!

 Nej, nu ska jag baka lite! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar